Turistički vodič Dubrovnik - Vila Svjetionik Grebeni

Skupina otočića i hridi na kojoj se nalaze Grebeni pripadaju Elafitskom otočju. To otočje je jako bitno u povijesti Dubrovačke Republike koja je u svoje vrijeme bila najjača trgovačka sila u Europi. Od 13 otoka samo su 3 otoka nastanjena, Šipan, Koločep i Lopud i možete ih obići u jednom danu te razgledati velik broj starih crkvica i ostalih građevina iz doba Dubrovačke republike. Dubrovnik je jako bogat povijesnim i kulturnim znamenitostima od kojih treba posebno istaknuti njih nekoliko. Dubrovačke zidine su jedan od najočuvanijih fortifikacijskih sustava u Europi, ukupne dužine od skoro 2km duž kojeg se smjestilo 5 tvrđava i 16 kula i bastiona. Na samim gradskim zidinama su 3 tvrđave, dok su tvrđave Lovrijenac na zapadu i Revelin na istoku izdvojene jedinice za obranu grada. Tvrđava Lovrijenac je sigurno u svakom foto albumu posjetitelja Dubrovnika, sagrađena na hridi 37m iznad morske površine u trinaestom stoljeću da bi čuvala grad sa njegove istočne strane. Impresivno djeluje pogotovo za vjetrovita dana kad se valovi razbijaju o podnožje i more se zapjeni. Stradun je vjerojatno jedini dio grada gdje možete biti sigurni da je svaki turist koji je posjetio grad prošao. Stradun je najljepša i najšira ulica grada koja dijeli grad na sjeverni i južni dio, služila je kao glavna arterija za opskrbu grada u zlatno doba trgovine Dubrovačke Republike. Lokrum je otočić smješten pola nautičke milje od Dubrovnika. Otok je proglašen parkom prirode zbog botaničkog vrta sa biljkama iz svih krajeva svijeta, a najviše iz Australije i Južne Amerike. Legenda kaže da se baš na Lokrumu od brodoloma spasio Richard Lavljeg Srca kad se vraćao iz križarskog pohoda 1192g. Lokrum još zovu i otok zaljubljenih.U samom Dubrovniku postoji nekoliko jako lijepih, zanimljivih i specifičnih plaža. Plaža Banje pruža nevjerojatan pogled na gradske zidine i otočić Lokrum. Bogata ponuda ugostiteljskih objekata čine ovu plažu najpopularnijom od svih dubrovačkih plaža. U rijetko koje doba godine ćete ovu plažu vidjeti bez ijednog kupača.Plažu Buža će samo najupućeniji i najuporniji pronaći. Ova skrivena, stjenovita plaža nalazi se sa vanjske strane zidina. Plaža nije idealna za djecu, ali zato je za parove koji žele osjetiti dašak romantike na hridima ispod visokih zidina. Na plaži postoji i jedan bar, koji se sa sumrakom pretvara u najromantičnije mjesto pod otvorenim nebom. Plaža Copacabana šljunčana je plaža, idealna za obitelji sa djecom, smještena u predjelu zvanom Babin Kuk. Sa plaže pogled seže prema Grebenima i to je najbliža plaža gostima svjetionika.
Vidi više

Komentari gostiju

Natprosječan
4.2
Ukupna ocjena gostiju

Atmosfera
4.6
Gostoljubivi mještani
4.2
Plaže
3.5
Sigurnost
4.6
Turistička ponuda
4.3

 • Savršen 4.6
  Tea
  Grupa prijatelja Hrvatska
  25.7.2014.
  :)
  Jako lijep grad.. Sve je u blizini.. Stari grad je prelijep.. Jedan od najboljih odmora na kojima smo bile.. Vrijedi pogledati i doziviti sam grad..
  Malo vise cijene nego drugdje..
 • Siromašan 1
  Marina
  Par Serbia
  12.5.2014.
  Dubrovnik i mi
  Stari grad, znamenitosti, duh, hrana, raznovrsna ponuda...
 • Savršen 5
  Anka
  Par Germany
  17.8.2013.
  Predivan smještaj sa super pogledom
  Vlasnica jako ljubazna i draga. Apartman vrlo čist i uredan, te lijepo opremljen. Predivan pogled na stari grad s balkona na kojem smo uzivali doruckovati i vecerati. Odlican omjer cijene i usluge. Svakako cemo se vratiti u apartman.Svima toplo preporucujemo.
  Nemamo nikakvih zamjerki.
Google maps not loaded: (